Multi….what?

Multi-tasken, …….. schijnt vrouwen-dingetje te zijn. Of weer juist niet, het duizelt me allemaal een beetje. Als je 2 of meer dingen tegelijk kunt schijn je een multi-tasker te zijn, zo niet, dan ben je een nerd. Kan het even niet meer volgen maar volgens mijn kinderen is iemand die geen vier dingen tegelijk kan een hele grote sukkel. En zo nu en dan schijnt papa daarbij te horen.

Kun je autorijden en (handsfree!)-bellen tegelijkertijd? Ik heb ooit wel eens een afslag gemist omdat ik volop in een telefoongesprek zat. Kun je radio luisteren terwijl je een column zit te typen? Hierbij het levende bewijs. Kun je een offerte maken terwijl er continu bliepjes, bloopjes en blapjes op je beeldscherm verschijnen van mails, FaceBook berichten, Linked-in en andere afleiding? Zal haast wel moeten.

Heb laatst een lezing bijgewoond over kinderen en social media. Blijkt dat die kids gemiddeld 312 berichten op een dag binnen krijgen. Via alle bekende media als Instagram, Facebook, Whats-app etc. Al die berichten komen binnen terwijl ze huiswerk zitten te maken, op weg zijn naar het hockeyveld, in de kroeg staan, voor de TV zitten of aan ’t eten zijn. Nu moeten bij ons thuis de telefoons nog steeds ingeleverd worden voordat we aan tafel gaan, maar het geeft even aan dat single-tasken echt niet meer van deze tijd is.

Dus collega-oude-mannen/vrouwen: Verdeel je aandacht. Zorg dat je zowel kunt appen als vergaderen, kunt Facebooken als bellen en kunt Linked-innen terwijl je een offerte maakt. En als je dan in het weekend een keer helemaal niks wilt doen: Dan zet je alles uit en pak je een goed boek. Heerlijk!!!

Gerelateerde berichten