Chinees Hoofdgerecht 30-60 minuten Ingrediënten – 4 personen 500 g speklapjes met zwoerd 1 prei 1 rode paprika 1 zakje kruidenmix voor bami 2 lente/bosuitjes 1 limoen of citroen 3 eetl. zonnebloemolie 2 eetl. bruine basterdsuiker 2 dl tomatenketchup 4 eetl. ketjap manis 1 theel. sambal badjak 400 g mihoen 2 eetl. wokolie of zonnebloemolie 50 g gefrituurde uitjes (potje) Voorbereiding Snij reepjes van de speklapjes van ongeveer 1 cm breed. Hak de prei in ringetjes. Snij de paprika doormidden en snijd deze in reepjes zonder zaadjes. Week de bamikruidenmix volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de lente/bosuitjes in ringetjes. Rasp 1 theelepel van de limoen en pers de limoen. Bereidingswijze Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak de spekreepjes 5 minuten op hoog vuur. Voeg de prei en de paprika toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee. Doe de basterdsuiker, tomatenketchup, ketjap manis en sambal badjak erdoor en verhit alles 4 minuten. Schep de babi pangang uit de wok en houd deze even warm. Kook de mihoen 2 minuten, giet het af. Spoel de mihoen af met koud water en laat deze goed uitlekken. Verhit de wokolie en bak hierin 1 minuut de lente/bosuitjes. Voeg citroenrasp en kruidenmix toe en roerbak deze samen met de mihoen 2 minuten. Schep alles voorzichtig om en sprenkel het limoensap erover Serveertips Serveer de mihoen met gefrituurde uitjes bij de babi pangang. Smakelijk!