Ingrediënten – 8 personen

Spaanse Empanada’s met Chorizo

250 g chorizo (worst), in blokjes
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1/2 eetlepel oregano
1 pak mix voor pizzabodem
100 g pittige kaas (bijv. grana padano), geraspt
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1/2 zakje verse peterselie, fijngehakt
(versgemalen) peper

HULPMIDDELEN

Bakpapier

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200 °C. Bak de chorizo knapperig bruin in een koekenpan. Schep de ui, paprika en oregano erdoor en dek de pan ca. 7 minuten af zodat het zachtjes gaar smoort, schep alles af en toe om. Meng ondertussen in kom de mix voor pizza en kaas. Voeg olie toe en maak het deeg volgens volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestuif de aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een dunne plak. Snij met behulp van een bord (doorsnede ca. 14 cm) 8 rondjes uit.

Bereidingswijze

Schep de peterselie en peper naar smaak door het chorizomengsel. Schep het chorizomengsel op de deegrondjes en klap de rondjes dubbel. Maak de randen vochtig en knijp met je duim en wijsvinger het deeg tot een mooie schulprand dicht. Empanadas op bakpapier en een bakplaat in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Serveertips

Empananda’s warm, lauwwarm of koud serveren

 

Smakelijk!

Gerelateerde berichten