Maastricht; Bourgondische stad in het zuiden

Maastricht is misschien wel een van meest gezelligste steden van ons land. Een stad met veel geschiedenis, mode, cultuur en Bourgondische gezelligheid. Wist je bijvoorbeeld dat er maar liefst 5 Michelin sterren restaurants zijn?

Deze stad in het zuiden van Limburg is een van de oudste steden van Nederland en heeft daardoor een rijke geschiedenis. De stad heeft prachtige kerken, kleine straatjes en de Sint Servaasbrug. Maar het is ook een moderne stad. Het kent moderne straatkunst en hedendaagse architectuur. Het moderne Bonnefantenmuseum en de nabijgelegen wijk horen hier zeker bij. Het Bourgondische van de stad komt terug in velen kroegen, cafés en restaurants waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Met carnaval is het hier natuurlijk helemaal feest!

Maastricht is een heerlijke bestemming voor een gezellig dagje uit of een weekend genieten. Loco Enzo helpt je graag met het samenstellen van het ideale programma. Wij combineren Maastricht regelmatig met Valkenburg. Hier kun je bijvoorbeeld grot biken en rodelen. Een ideale combinatie met een segway tour door Maastricht en aansluitend een dineren feestavond in de wijnkelders van wijnhuis Thiessen. Overnachten kan bijvoorbeeld in het bijzondere Kruisherenhotel of één van de andere vele hotels die de stad rijk is.

Gerelateerde berichten