Het mooiste plein van Nederland

Heb de klanken van de slotact Boulevard nog in m’n kop zitten. Net thuis en nog aan het nagenieten! 12 Fransoze blaasartiesten in groene, rode en blauwe pakken met wijde pijpen en vetkuiven. Heerlijk!!! Dit alles ondersteund door een zeer actief publiek dat mee mocht dansen tijdens die slotact. En dat publiek is al jaren van diverse pluimage. Bijzonder pluimage welteverstaan. Vrouwen (en mannen) met sandalen met klitterband die expressief dansen op opzwepende muziek. Dat hun gebreide sjaal, katoenen legging en wijdvallende overgooier bij diezelfde Indianen-dans ietwat in de weg zit interesseert hen helemaal nax. The real ‘Boulevard’. Onze stad mag er trots op zijn!!! Al bijna 30 jaar.

Hoe anders ziet de Parade er 3 weken later uit?! Bourgondisch Den Bosch, …… al jaren een topper op de business-kaart van onze mooie stad! Ook altijd een sprankelende opening met de crème de la crème van het Bossche zakenleven. Geen overgooiers en sandalen maar strak gepoetste mocassins en kleurige pochet-jes. Geen plastic glazen (met 1 euro statiegeld!) maar prachtig merk-servies met louter Chardonnays of Chablis-wijn. Veel kaerels-onder-kaerels schoudergeklop en alle mannen met kokend hete aardappels in hun keel vertellen hoe ungeleuflijk goed de zaken gaan. Ook mooi voor onze stad. Ook alweer 25 jaar ofzo.

En dat alles aan de voet van de Sint Jan. Laten we dit plein koesteren als evenementen-terrein en ons niet al te veel aantrekken van de zeurkousen van de BLB. Als je rust wilt ga je in Gestel of Den Dungen wonen. Woon je in de binnenstad dan heb je de Boulevard en Bourgondisch en al die andere mooie evenementen in je eigen achtertuin. Denk dat velen er een moord voor zouden doen!

 

Roger Schreurs

Binnenstads-ondernemer

Gerelateerde berichten