En alweer een prijs

Den Bosch, oh nee ’s-Hertogenbosch, meest gastvrije stad van Nederland. Voor de vierde keer op rij alweer. Chapeau!! En waren we niet al eens Sportstad van het jaar, en niet al eens een keer Beste Binnenstad, en meest Fietsvriendelijke stad, en meest Groene stad en stad met de beste Schoenenzaken per vierkante meter?

Leuk die prijzen, en, prijzen zijn te prijzen. Maar kunnen we door de bomen het bos nog wel zien? Het is over komen waaien uit de reclame-branche waar ze elkaar vroeger elke week een prijs gaven. Slimme en snelle (city)marketing-jongens hebben dat later overgenomen en sindsdien is er altijd wel weer ergens ‘de week van’, ‘de dag van’ of in het slechtste geval een heel ‘jaar van de …….’ . In ieder geval is er altijd wel ergens een prijs uit te delen.

Paar slim-bedachte trucjes: ‘ De dag van de cateringmedewerker, de dag van de mantelzorger, de dag van de chemie, de dag van de carnivoren, de afvalbak, de dropliefhebber en verzin er nog maar 562. Graadje erger nog, ‘De week van’. Kun je een hele week stilstaan bij de week van de alfabetisering, de week van de ondernemer, de verenigde kaasboeren, het luisterboek of andere minderheidsgroeperingen.

Ga denk ik ook prijs in het leven roepen. ‘De ondernemer met het lekkerste broodje kaas in de pauze’. Wordt dan ongetwijfeld gewonnen door Frans Schalk van Hof Hoorneman Bankiers. Was laatst bij hem en inderdaad, niet te versmaden broodje. Begreep echter dat een andere instantie bezig is met de uitverkiezing van het lekkerste broodje ham in de pauze. Sluit mooi aan bij ‘De maand van het broodje ham’. Heeft u nog gegadigden??

Krtom, prijzen zijn te prijzen maar neem ze niet allen even serieus.

Deal??

 

Roger Schreurs

Prijswinnaar lekkerste drop-potten uitdeler van het jaar

Gerelateerde berichten