De kogel is door de GZG-kerk

Eindelijk!!!! Wat 3 jaar geleden al lang had moeten gebeuren gaat dan eindelijk op 25 november gebeuren. Dan zal de eerste slopershamer ter hand worden genomen om de afschuwelijke steenpuist van het GZG af te gaan breken. Tijdens een bescheiden spektakel voor genodigden zullen vertegenwoordigers van gemeente, ontwikkelaars, buurtbewoners en huurders de eerste hap uit het gebouw genomen zien worden. Mocht tijd worden.

Laten we hopen dat die eerste hap gevolgd gaat worden door een definitieve sloop en niet weer oeverloos gebakkelei over de toekomst en functie en invulling van het terrein. Dat de zwerende steenpuist in hartje ’s-Hertogenbosch echt plat moet, mag duidelijk zijn. Schande voor de stad. Mooi dat we er bijna af zijn.

Maar dat had toch 3 jaar geleden al lang gebeurd moeten zijn? We wisten toch al lang dat ’t Grôôt’ in 2011 al ging verhuizen naar Deuteren. Waarom is er toen niet al direct een hamertje tegen aan gegaan. Hadden we de verpaupering kunnen voorkomen.

Deskundigen vertellen me dan dat ‘de-koper-de-sloper-betaalt’. Maar als blijkt dat er ineens, door iets als een crisis waar we ineens tegenaan liepen, die koper er niet is, kun je m.i. niet stil blijven zitten. Wie weet is er over 6 jaar nog steeds geen koper. Had niet willen weten hoe dat gebouw er tegen die tijd uit zou zien.

Vandaar dat de hele stad mag hopen dat de sloper heel hard werkt en dat we snel een klein stadsparkje hebben op de huidige GZG locatie. En als we dan over 6 jaar het eens zijn over een invulling gaat dat stadsparkje met vijvertje gewoon plat. Kan niet wachten!

 

Roger Schreurs

Bewoner/ondernemer GZG terrein

Gerelateerde berichten