Het was even een uitdaging voor de ondernemers van de Korte Putstraat in Den Bosch.  Carnaval vieren in de mooiste straat van Nederland bleek volgens de gemeente niet meer verantwoord.

Als gevolg van de enorme groei in de afgelopen 7 jaar liep de straat letterlijk en figuurlijk vast tijdens Carnaval.  Ruim 2500 gasten in een nauwe straat die van A naar B willen of  van B naar A schiet niet erg op. Verdrukking, irritaties, claustrofobie, ……… het bleken de gevolgen van de (te) grote populariteit van deze gezellige straat.

De gemeente heeft samen met de ondernemers en een gespecialiseerd ‘Crowd-management’-bedrijf een plan ontwikkeld waarbij de bezoekers-stromen beter gereguleerd konden worden. Ook Loco Enzo mocht hier haar steentje aan bijdragen en is, samen met ConneqtMe, aangesteld als ‘straat-manager’ Of op z’n Oeteldonks ‘Stroat-Boas’. Weliswaar in een kieltje maar wel met een zender in het oor mochten we er mede toe bijdragen dat de drukte in de straat beheersbaar en acceptabel bleef. En vooral  veilig! Zowel voor de ondernemers als de gasten een hele verademing. Zowel letterlijk als figuurlijk.

In 2018 geldt weer als motto: Zeevity First

Gerelateerde berichten