Turks Hoofdgerecht  10-20 minuten

Ingrediënten – 4 personen

Turkse Pilav met perzik

500 gram kipfilet
1 ui
250 gram mini-champignons
2 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels ketjap
1 eetlepel sambal
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels gembersiroop
8 halve perziken
wat zout en peper

 

Voorbereiding

Kook voor 4 personen rijst, om bij de Pilav te serveren.

Bereidingswijze

Snipper de ui in grote stukken. De kipfilet in kleine stukjes snijden. Doe een beetje zonnebloemolie in de braadpan om deze te verhitten. Fruit de ui even aan en voeg de kip toe. Bak de kip goudbruin. Voeg de (hele) champignons toe en bak deze kort mee. Voeg de sambal, ketjap, gembersiroop, tomatenpuree en 1 dl. heet water toe en stoof alles ca. 10 minuten met de deksel op de pan. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg de gesneden perziken toe en laat deze warm worden.

Smakelijk!

Gerelateerde berichten