Turks Hoofdgerecht 10-20 minuten Ingrediënten – 4 personen Turkse Pilav met perzik 500 gram kipfilet 1 ui 250 gram mini-champignons 2 eetlepels zonnebloemolie 4 eetlepels ketjap 1 eetlepel sambal 1 blikje tomatenpuree 2 eetlepels gembersiroop 8 halve perziken wat zout en peper Voorbereiding Kook voor 4 personen rijst, om bij de Pilav te serveren. Bereidingswijze Snipper de ui in grote stukken. De kipfilet in kleine stukjes snijden. Doe een beetje zonnebloemolie in de braadpan om deze te verhitten. Fruit de ui even aan en voeg de kip toe. Bak de kip goudbruin. Voeg de (hele) champignons toe en bak deze kort mee. Voeg de sambal, ketjap, gembersiroop, tomatenpuree en 1 dl. heet water toe en stoof alles ca. 10 minuten met de deksel op de pan. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg de gesneden perziken toe en laat deze warm worden. Smakelijk!