Ingrediënten – 4 personen

2 flinke uien
Pompoen of stuk pompoen van ongeveer 1 kg
Grote courgette
Stukje gemberwortel van ongeveer 1 cm
25 gr boter of olijfolie
2 theel kerriepoeder
1 liter groentebouillon (2 tabletten)
Peper en zout
25 gr cashewnoten
4 eetl fijngehakte koriander of 2 eetl korianderpoeder

HULPMIDDELEN

Een keukenmachine of staafmixer.

Voorbereiding

Snij de uien in snippers. Snijd de pompoen door midden en verwijder de zaadjes. Snijd de pompoen in blokjes, dit mag inclusief schil. Snijd ook de courgette in blokjes. Schil de gemberwortel en snijd deze fijn.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een grote pan en bak de ui, de pompoen en de courgette ongeveer 3 minuten. Voeg de gember en kerriepoeder toe en bak alles omscheppend ongeveer 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
Laat de soep 15 minuten doorkoken op een laag vuur.
Pureer de soep en breng deze op smaak met peper en zout. Hak de cashewnoten in grove stukken. Strooi de cashewnoten en de koriander over de soep.

Serveertips

Serveren als voorgerecht.

 

Smakelijk!

Gerelateerde berichten